Få hjelp til å utvikle ditt frivillighetsprosjekt
Ønsker du å tilrettelegge for aktivitet og sosialt fellesskap i eldreomsorgen? Eller savner du mer system på samhandlingen med frivillige i eldreomsorg? Da er dette kurset for deg!
Verdighetsenteret har gjennom 14 år veiledet flere hundre prosjekter over hele landet. Som en del av etterutdanningen Frivillighet i eldreomsorg har deltakerne fått hjelp til å skape aktiviteter og utvikle gode systemer for samarbeid med frivillige i eldreomsorg.
Prosjektutviklingskurset Frivillighet i Eldreomsorg - skap aktivitet og bærekraftige systemer åpnes nå for alle. Allerede 20. mars kan du starte arbeidet med ditt prosjekt med veiledning fra Verdigetsenteret.
Mer informasjon om kurset og påmelding
Målgruppen er ansatte i offentlig og frivillig sektor med ansvar for frivillighet inn mot målgruppen eldre. Kurset kan også passe for frivillige som har et prosjektansvar. Deltakeren bør ha grunnleggende kunnskap om frivillighet i eldreomsorg.
Er du nysgjerrig på hvilke prosjekter som er startet opp på kurset tidligere? Se her for inspirasjon
Dette inneholder kurset:
- Et digitalt dagskurs om prosjektutvikling hvor deltakerne jobber med idéutvikling og lærer å bruke prosjektbeskrivelsen som verktøy. Deltakerne får utveksle prosjektideer med hverandre, og vi starter arbeidet med prosjektbeskrivelsen.
- Deltakerne utvikler en prosjektbeskrivelse og får skriftlig veiledning fra Verdighetsenteret. Det blir muligheter for ytterligere veiledning på TEAMS dersom det er ønskelig.
- Et totimers obligatorisk oppfølgingsmøte hvor deltakerne utveksler erfaringer og status for prosjektet.
- Deltakerne skriver en kort status- eller sluttrapport for prosjektet og får tilbakemelding på denne fra veileder.
- Valgfritt oppfølgingsmøte ca. 2 måneder etter kurset hvor deltakerne kan oppdatere hverandre på hvordan prosjektet går.
Prosjekter til felles inspirasjon
Beate Magerholm er kursleder ved Verdighetsenterets etterutdanning Frivillighet i eldreomsorg, og har veiledet prosjekter gjennom flere år.
– Tilbakemeldingene vi får er at det er nyttig å ha et eksternt blikk på prosjektet, og at den oversikten vi har over fagfeltet samt tidligere prosjekter har vært til hjelp i arbeidet.
Det å følge opp prosjektarbeidet er inspirerende både for deltakerne og kurslederne.
– Deltakerne sier at det er veldig inspirerende å utveksle ideer og erfaringer med hverandre. En kursdeltaker sa at hun kom inn på kurset med én idé og gikk ut med 12 nye som hun kunne realisere i fremtiden.

– For oss kursledere inspirerer det å få et innblikk i arbeidet som gjøres ute i praksisfeltet, og å se alt som kan vokse frem av et godt samarbeid med frivillige i eldreomsorg.
Blant prosjektene som startes opp er det mange aktivitetsprosjekter. Disse har som mål å starte opp en ny aktivitet, eller revitalisere en allerede eksisterende aktivitet. Det er også mange som jobber med systemprosjekter, som tar sikte på å etablere et samarbeid med frivillige, og å sette samarbeidet i system.
– Mange som jobber med systemprosjekter tar utgangspunkt i den kunnskapen og de verktøyene Verdighetsenteret har utviklet – og får slik mulighet til å bli veiledet av oss som har jobbet mye med akkurat det de ønsker å innføre.
Eksempler på slike prosjekter er implementering av modell for samarbeid med frivillige i helse- og omsorgssektoren og utvikling av rutiner for samarbeid etter inspirasjon fra Verdighetsenterets ivaretakingshjul
Prosjektbeskrivelsen som verktøy
Gjennom kurset skal deltakerne utvikle en prosjektbeskrivelse under veiledning fra Verdighetsenteret. Dette skal være et verktøy som deltakerne kan benytte i fremtiden når de skal starte opp nye aktiviteter
- Mange vi møter jobber med å skape aktivitet – masse aktivitet. Det er imidlertid ikke alle som er vant til å skriftliggjøre arbeidet, forteller Beate
Prosjektbeskrivelsen skal hjelpe deltakerne til å strukturere de gode ideene slik at det blir lettere å finne en god arbeidsmetode, og slik at det blir lettere å formidle prosjektideen til andre. Dette er nyttig både for å få gjennomslag for å starte opp et prosjekt og for å få midler til prosjektet. Det er også nyttig at fremgangsmåten er skriftliggjort dersom noen andre skal overta arbeidet etter en tid.
Praktisk informasjon
Neste kurs starter 20. mars
For mer informasjon og påmelding se her
Pris:
Kroner 500,- / Kostnadsfritt for deltakere på etterutdanningen Frivillighet i eldreomsorg
Kursavgiften inkluderer digital kursdag om prosjektutvikling, veiledning fra Verdighetsenteret i utvikling av prosjektet og oppfølgingsmøter med muligheter for erfaringsutveksling med andre deltakere.
Deltakerne bør ha grunnleggende kunnskap om samarbeid med frivillige i eldreomsorg.
Det er mulig å melde seg på etterutdanningen Frivillighet i eldreomsorg i tilknytning til prosjektutviklingskurset. Påmelding til prosjektutvikling gjøres da i påmeldingsskjema til etterutdanningen, og vil være inkludert i prisen for etterutdanningen.
For mer informasjon om etterutdanningen Frivillighet i eldreomsorg og påmelding