Presentasjoner fra konferansen Frivillighet og aktivitet i eldreomsorg
Her finner du presentasjonene fra konferansen Frivillighet og aktivitet i eldreomsorg 6.-7. november 2024.
Presentasjonene vil være tilgjengelig for nedlasting frem til onsdag 11. desember 2024. Trykk på tittelen på foredraget, så vil presentasjonen komme opp.
Å skape rom for frivilligheten i helse- og omsorgssektoren. Marion Rodgers Løseth, Verdighetsenteret
Samarbeid på tvers av offentlige tjenester og frivilligheten. En pardans med lange løse lisser? Lars Ueland Kobro, seniorforsker ved SESAM
Teknologisk utenforskap – hvordan kan vi motvirke dette i samarbeid med frivillig sektor? Anne-Britt Aspaas Wengen, Teknologiambassadørene og Sigmund Nylund, Seniornett
Bydelskafé - ta vare på naboen. Guro Grønningsæter, Molde kommune
Motiverende samtaler med frivillige, Silje Aastrøm, Ensjøtunet Omsorg+ Frelsesarmeen
Innsats for andre - Hvordan lykkes med samarbeidet. Liv Øvregaard, Klepp kommune
Felles innsats fra Karlsrud skole og Lambertseterhjemmet for å styrke generasjonsbånd. Valborg Vigsnes, Lambertsenterhjemmet. Roger Thomas Borge og Martin Wettre Holthe, Karlsrud skole
Shared reading/samlesing samlesingsgrupper ved seniorsenter og sykehjem. Tone Anita Østrådt, Diakonisenteret Stavanger
Nes eldresenter - et flerbrukshus for og av eldre. Heidi Sann Nes kommune
Panelsamtale om rettslige rammer for samarbeid mellom helse- og omsorgstjenesten og frivilligheten. Innledning ved Marion Rodgers Løseth, Verdighetsenteret
Kunst og kultur som relasjonsbygging. Marit Stranden og Kari Anne Vadstensvik Bjerkestrand, Nasjonalt Senter for kultur, helse og omsorg
Sammen om det, kunst og kulturtilbud for personer med demens i tidlig fase. Hanne Jones, Bergen sanitetsforening
Konferansens foredragsholdere
Ellen Rønning-Arnesen ble utnevnt til statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet 26. november 2021. Rønning-Arnesen har en master i statsvitenskap fra London School of Economics, og en bachelor i Europastudier med sammenlignende politikk fra Universitetet i Bergen. Hun har tidligere jobbet som spesialrådgiver ved Oslo Universitetssykehus.. Hun har også vært byrådssekretær for Byrådsavdelingen for eldre, helse og arbeid i Oslo.
Anne-Grethe Strøm Erichsen er styreleder for Stiftelsen Verdighetsenteret. Hun har i en årrekke gjort en innsats som politiker for Arbeiderpartiet. Strøm-Erichsen har blant annet vært helse- og omsorgsminister og forsvarsminister i Stoltenberg sin andre regjering Hun var også den første kvinnelige ordføreren i Bergen
Lars Ueland Kobro er Seniorforsker ved Senter for sosialt entreprenørskap og samskapende sosial innovasjon (SESAM) ved Universitetet i Sørøst-Norge, Lars U. Kobro, har fulgt en rekke prosjekter i flere norske kommuner, med ambisjoner om samarbeid på tvers. Han har også egenerfaring fra arbeid både i frivilligheten og kommunale tjenester.
Anne-Britt Aspaas Wengen er utdannet sosionom og har hatt den lengste delen av arbeidslivet som byråkrat på ulike nivåer. Hun er Teknologiambassadør i et prosjekt Pensjonistforbundet driver på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet.
Sigmund Nylund er en glad nordlending med lang erfaring fra ledende stillinger i bank. Hun er Teknologiambassadør i et prosjekt Pensjonistforbundet driver på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet. Han er i tillegg aktiv i Seniornett både som veileder og som styremedlem i lokalforeningen.
Lene Bugge Pettersen er helsefagarbeider med fagutdanning i psykiskhelsearbeid. Hun har lang fartstid fra ulike helseinstitusjoner, de siste 12 årene i hjemmetjenesten, og jobber i dag 100% som frivilligkontakt for hjemmetjenesten. Hun har gjennomført etterutdanningen frivillighet i eldreomsorg ved Verdighetsenteret.
Annichen Pettersen er daglig leder ved Tønsberg Frivilligsentral, noe hun har vært gjennom 25år. Hun er utdannet innen Spesialpedagogikk og Ledelse av kommunale og frivillige organisasjoner ved Høgskulen i Volda og Frivillighetsledelse ved VID. Annichen er også sertifisert coach
Silje Aastrøm har en bachelor i folkehelse og årstudium i både psykologi og sosialt arbeid. Hun har nå stilling som Frivillighets- og programansvarlig på Ensjøtunet Omsorg+. Ensjøtunet Omsorg+ er en del av Frelsearmeen eldreomsorg. Silje har i sin stilling ansvar for frivilligheten og aktivitetene på huset.
Guro Grønningsæter har jobbet i Molde kommune siden 1989. Hun har også siden 2009 vært engasjert i Norges Idrettsforbund/Norges rytterforbund. I 2020 ble Guro ansatt som Molde kommunes første frivillighetskoordinator. Hun har siden det jobbet med ulike tiltakinnen forebyggende helse.
Liv Øvregaard har jobbet som Frivilligkoordinator i helse og velferd i Klepp kommune siden 2015. Hun har jobbet med mange ulike prosjekter og har opparbeidet mye erfaring med valgfaget "innsats for andre".
Valborg Vigsnes Jakobsen jobber som trivselsagent/aktivitetsleder på Lambertseterhjemmet. Hun har lang erfaring med rekruttering, både av frivillige og ansatte, fra selskaper som Ringnes, HR-huset og Frelsesarmeen, og som frivillighetskoordinator i Lørenskog kommune.
Roger Thomas Borge Jobbet 12 år som kontaktlærer på Karlsrud skole i Oslo. Han har primært jobbet på skolens mellomtrinn (5-7.trinn). For tiden er han avdelingsleder på Aktivitetsskolen på Karlsrud.
Martin Wettre Holthe har jobbet åtte år som kontaktlærer på Karlsrud skole i Oslo. Han har primært jobbet på skolens mellomtrinn (5-7.trinn).
Benny Borg er en folkekjær artist. Etter en mannsalder med gitaren som eneste følgesvenn la han nylig ut på turné sammen med sine gode venner og plateprodusenter, Rune Berg og Åge Reite. I 2016, gjorde Benny Borg et spektakulært (og høyst uventet) comeback på platemarkedet med Den største reisen, over 20 år etter at han bestemte seg for å aldri lage plater igjen. Hans rørende hyllest til sin avdøde kone, «God morgen, min kjære», ble en umiddelbar klassiker.
Rune Berg er låtskriver, gitarist, produsent og forfatter. Han er mest kjent som gitarist, produsent og låtskriver for bandene The Margarets og Number Seven Deli. Han driver sammen med Åge Reite plateselskapet Lydbroderiet. Rune er produsent, komponist/tekstforfatter eller musiker for blant andre Benny Borg
Åge Reite er musiker, komponist og plateprodusent. Han har en master i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo. Han driver sammen med Rune Berg plateselskapet Lydbroderiet. Åge er produsent, komponist/tekstforfatter eller musiker for blant andre Benny Borg
Tone Anita Østrådt har en allsidig yrkesbakgrunn med flere år som leder for lavterskeltilbudet Senter for Spiseforstyrrelser og prosjektleder i Nav innen flyktningefeltet. Hun er opptatt av sosial innovasjon og har de tre siste årene bygget opp seniorsenteret Drøsen kafe, kultur og aktivitet. Tone Anita har mange års erfaring med bruk av kreative metoder i veiledning og er opptatt av hva kunst og kultur kan bidra med i den enkeltes liv. Av faglig bakgrunn har hun bachelor i sosiologi, videreutdanning i veiledning, og er utdannet Ernæringsterapeut i tillegg.
Heidi Sann er virksomhetsleder fritid og frivillighet og har vært med fra planlegging til oppstart av Nes eldresenter. Hun har tre år høgskole relatert til psykisk helse og oppsøkende arbeid. Heidi har jobbet i Nes kommune siden 1987, og har i dag ansvar for alle lavterskeltilbud i kultur og mangfold. Hun har tatt etterutdanningen Aktiv omsorg.
Tina Caroline Lie er Frivillighetskoordinator i Ringebu kommune og daglig leder i den nyetablerte Ringebu Frivilligsentral. Hun arbeider tett på lag og foreninger og andre frivillige for å sikre godt samarbeid mellom frivilligheten og institusjonene i kommunen. Tina har bakgrunn som kulturarbeider, lokalpolitiker, låtskriver, kordirigent, musiker og produsent.
Bjørn Lindstad er politisk seniorrådgiver i Frivillighet Norge, et samarbeidsforum for frivillige organisasjoner i Norge. Han har lang erfaring med å hjelpe kommuner med å utvikle en lokal frivillighetspolitikk, og å skape møteplasser mellom kommunen og frivilligheten.
Michelle Grude Heggen er Rådgiver Folkehelse hos Norges Frivilligsentraler. Hun har bred erfaring og tverrfaglig bakgrunn i ledelse og utvikling innen folkehelsearbeid og mestring.
Dag-Heine Bjørndal har over 20 års erfaring som jurist, hvorav 10 som advokat. Han har spesialfag i helse- og sosialrett, og har bl.a. jobbet med helsefaglige problemstillinger i kommunal sektor over flere år. I tillegg er han sensor ved juridisk fakultet ved UiO. Dag-Heine har bidratt som underviser på Verdighetsenteret og gitt innspill til fagbok og arbeidshefte på juridiske tema.
Atoosa Abedi er fra Iran og kom til Norge i 2021. Hun opplevde at det var utfordrende å finne seg til rette i et nytt land, og å skulle lære et nytt språk og en ny kultur å kjenne. Det tok tid å finne en jobb i Norge, og hun bestemte seg for å engasjere seg som frivillig. Hun arbeider i dag som Business Analyst i det internasjonale olje- og gasserviceselskapet Ariabod.
Pelle Fivel-Størkersen har siden 2017 vært frivillig på en omsorgsbolig Han er sterkt synshemmet etter en ulykke i 2013, og sier at det å være frivillig har hjulpet ham mye i rehabiliteringen. Han har gradvis blitt mer involvert i aktivitetsdriften, og har i dag flere egne arrangementer.
Marit Stranden har bakgrunn fra forskning, koordinering og ledelse. Hun har doktorgrad innen nevrofysiologi og har jobbet i flere forsker- og undervisnings stillinger ved NTNU og Høgskolen i Nord-Trøndelag (nå Nord Universitet). Stranden har vært undervisningsleder og direktør ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans. Fra grunnforskningsperspektivet har interessen gått mot folkehelse og kulturens rolle for opplevd livskvalitet og bærekraft. Stranden har publisert innen immateriell kulturarv, publikum-utøver interaksjon og dansens potensiale til å bedre folkehelsa.
Kari Anne Vadstensvik Bjerkestrand er ansatt som universitetslektor i kultur og helse ved senteret. Hun jobber sammen med vår samarbeidspartner Dans i Trøndelag med en veileder for å ta i bruk bevegelse systematisk inn i arbeidshverdagen; Bevegelser for egenomsorg og for relasjonsbygging med fokus på kroppsbevissthet for velvære, mentalt fokus og kreative uttrykk i dans. Hun er utdannet danser ved Statens Ballethøgskole i Oslo og School for New Dance Development i Amsterdam
Hanne Jones har BA i Journalism, film and broadcasting fra Cardiff University. Hanne har lang erfaring som prosjektleder fra kulturfeltet og som produsent i filmbransjen. Hun har også arbeidet med rekruttering og ledelse av frivillige i Røde Kors, Kirkens bymisjon og som rådgiver på avdeling for Frivillighet og kultur på Verdighetsenteret. I 2019 var hun festivalsjef for Norges første kunst- og demens festival på Cornerteateret i Bergen.
Geir Olve Skeie er nevrolog, PhD, overlege ved Nevrologisk avdeling, Haukeland universitetssjukehus, og professor II ved Griegakademiet, hvor han underviser om musikk og hjernen. Skeie har over 100 internasjonale publikasjoner, og har blant annet forsket på musikkens påvirkning på hjernen og bruk av musikk ved Parkinsons sykdom og hjerneskader. Geir Olve Skeie har mottatt Norsk nevrologisk forenings formidlingspris 2020 for sine fortellinger om musikkens påvirkning på hjernen.